mandag 29. september 2008

Hvorfor heter det islam og ikke muhammedanisme?

Koranen er Allahs ord, ikke Muhammeds lære. Derfor er det ingen muslimer som kaller Islam for muhammedanisme. Absolutt og konsekvent monoteisme er et kjennetegn på islam. De aviser totalt polyteisme og de kristne tankene om den treenighet og Jesusu som Guds sønn. Defor kan ikke Muhammad være en Gud, slik som Jesus er i Kristendommen. Jesus for oss er Guds sendebod - en del av Gud, mens Koranen og den muslimske troen legger stor vekt på at Muhammad bare er hans profet og et vanlig menneske.

Islam betyr underkastelse eller hengivelse. Som vi videre kan tolke som underkastelse av Allah, "den ene sanne Gud".

Så når vi leser og prøver å forstå muslimenes tro, er det forståelig om de reagerer dersom noen kaller religionen deres Muhammedanisme, ettersom Islam er av de mest og sterkeste monoteistiske religionene vi har. Noe som jeg mener burde respekteres. Likevel er det kanskje ikke like lett for alle å forstå at Muhammad ikke har noen guddommelige krefter eller karaktertrekk, da han omtales svært ofte sammen med Allah og har en stor betydning i muslimenes historie.

I trosvedkjenningen kommer muslimenes monoteistiske tro klart frem: "Det finnes ingen Gud utenom Allah, og Muhammad er hans profet".


1 kommentar:

Anne Kjersti sa...

Bra skrevet Kristine :) man lærer av å lese bloggen din ;)